Min outfit till midsommar 2012.

Såhär vill jag att min outfit ska vara till midsommarn:

/Emma.

Ånäs gård, 26 April 2012.

I torsdag så var jag och kollade på ännu ett stall som ligger vid Ånäs gård i Västerhaninge. Uppger dock inte namnet på stallet än pga av personliga skäl. Stallet är inte som de första jag kollade på, detta var betydligt mindre fast mysigare! Jag gillar små stall för olika anledningar :) Dom har för tillfället ingen ridbana men dom håller på att bygga upp en och den borde förhoppningsvis vara klar tills sommaren. Själva stallet har 5 boxar, samt stallgång, uppvärd sadelkammare, omklädningsrum och fikarum. Sommarbetet ligger runt 5 min bort om man går dit, så det är inte så långt att gå! Ska åka och kolla på ett stall i Österhaninge nästa vecka. Jag vill vara säker på att jag väljer ett stall som passar mig och hästen.

Föresten så undrar jag vad de är för något ni vill läsa och se mer av i bloggen? Kommentera gärna de!

/Emma.

Provridning av hästar i Maj.

I Maj så är de bestämt att jag ska åka ut och provrida några hästar på Karlshems gård i Ekerö. Har även planer på att kanske åka ner till Småland och provrida fler hästar, men de får vara hemligt tills vidare då de inte är säkert ännu. Ska be min familj filma och fota när jag rider också, så jag har några bilder och videoklipp att visa till er sen. Önska mig lycka till!

EDIT: Nu är det bestämt! I Maj åker jag till ner Småland och provrider några fler hästar! :D


/Emma.

Stall November, 21 April 2012.

Ursäkta för min dåliga uppdatering i helgen men har haft annat att göra. Jag ska försöka att blogga bättre!

I lördags eftermiddag var jag som sagt och kollade på stall/sommarbete i Hammersta gård, Ösmo. Stallet ligger ca. 30 min bort från mig med bil - men det är enkelt att ta sig dit. Även med buss! Vi fick en rundtur av stallägaren. Hon visade bl.a stallet, boxarna, spolspiltan, sadelkammaren, fikarummet, omklädningsrummet, samt toalett och dusch. Sen visade hon ridhuset, ridbanan och sommarbetet. Hon sa också vad som ingick o.s.v och vi tyckte det lät kanonbra :) Så nu ska jag och min familj ta och fundera innan vi bestämmer oss. Bilderna är lånade, så det är alltså inte jag som fotat dom.

/Emma.

Studentskor 2012.

Nicolina, 299 kr.
Edga, 399 kr.
Satchell, 399 kr.
Lina, 399 kr.
Stella, 399 kr.
Nour, 599 kr.
Jive, 749 kr.

Studentklänningar 2012.

Ruched detail bandeau dress, 199 kr.
Prisera mini dress, 299 kr.
One sleeve belt dress, 299 kr.
Viola dress, 399 kr.
Oliva dress, 399 kr.
Mesh bandeau trim dress, 499 kr.
Lace love back dress, 399 kr.
Maisy ruffled waist, 649 kr.
/Emma.

Emma, 20/4 2012.

Idag var jag i stallet och pysslade om en blöt och gullig Emma. Har ju regnat hela dagen, inte så konstigt att hon var blöt eftersom hon inte hade på sig sitt regntäcke. Jag gick därefter en promenad med henne på 30-45 min. Jag har tyvärr kommit in i en period där jag inte har lusten eller orken att rida - men det jag gör istället är att jag gör allt från marken. Just nu så går jag promenader och tricktränar med henne. Iofs så är det ganska mysigt och skönt! Jag tror att man får en bättre relation till hästen från marken än från hästryggen. Det kanske beror på det tråkiga vädret vi har drabbats av, haha. Men de går nog över snart..hoppas jag i allafall. Ska ta och läsa en bok nu innan jag går och lägger mig. Ciao!


/Emma.


Wanties från Hööks.

Dessa saker vill jag ha från Hööks just nu, dom är så snygga!
EDIT: Märkte nyss att inte texten på bilden syns, haha.

/Emma.

Stall och sommarbete.

Jag har hittat ett stall som jag ska åka och kolla på lördagen, den 21:a april tillsammans med mina föräldrar Dom erbjuder sommarbete under juni till augusti. Det man har tillgång till är hela anläggningen, bl.a box, spolspilta, sadelkammare, ridbana, ridhus, fikarum m.m. Det dom också gör varje dag är att dom visiterar hästarna både morgon och kväll, samt ser till att hästarna har tillgång till vatten och saltsten. Dom tar 500 kr/i veckan och de är relativt billigt tycker jag.

/Emma.

Första inlägget.

Det här blir då mitt första inlägg i bloggen :) Idag hade jag studiedag så jag passade på att åka iväg till Emma. Jag tog en kort promenad och fotade henne i det nya tränset jag köpt ifrån Hööks. Hon blev riktigt fin i det! Bilden nedan är från idag. Resten laddar jag upp imorgon! Föresten så har jag dom senaste två dagarna funderat på att skaffa en ny mobil för att min Xperia mini pro inte funkar som den ska - ibland så stängs den av helt av sig själv och det funkar inte att höja ljudet på den längre, riktigt skumt haha. Så min fråga är, vet ni någon bra mobil som är både billig & snygg?

Vill tala om att jag bara kommer blogga när jag har tid och när jag känner för det.
/Emma.

Välkommen till TR.

Nu är vi i princip klara med vår design. Det enda som är kvar är lite småsaker i presentationerna. Detta känns bra! Vi båda har saknat TR mycket och det ska bli roligt att komma igång igen. Är du ny här kan du läsa om vi två som bloggar här genom att klicka på oss uppe i vänstra hörnet, men var tålmodig, vi är inte riktigt klara med den delen.

Nu när vi börjar om från början har vi en fråga till er - Vad vill ni läsa om? Det hade varit guldvärt att veta vad ni vill läsa om så att vi kan konstruktera bloggen efter era önskemål. Tack på förhand!

/Trueriders - Evelina & Emma.

Presentation om Emma Abrahamsson.

Jag heter Emma Abrahamsson och är född i Augusti år 1995, vilket betyder att jag blir 17 iår! Jag är bosatt söder om Stockholm tillsammans med min familj och våran hund, Betsy. År 2009 fick jag min diagnos - Aspergers syndrom av en läkare på BUP och efter att jag fått reda på det så har det framförallt gått bättre i skolan för mig. Jag går nu i 9:an och har valt att fortsätta gå kvar där i en termin till för att bättra på mina betyg så jag kan komma in på de gymnasiet jag helst vill in på. På fritiden så spenderar jag mycket av min tid i stallet. Fotar gör jag även också, och det gör jag med min Nikon D5000. Det jag fotar först och främst är hästar och andra sorters djur. Jag gillar även att baka, läsa, sjunga och lyssna på musik, hålla på i photoshop och att umgås med mina vänner. Jag är även ett stort fan av Queen och Freddie Mercury ;)


Jag har tidigare ridit på häst och umgåsgården Skutans Gård som ligger i Haninge, men jag letar nu efter en häst att ta på foder under sommaren. Just nu så har jag en medryttarhäst vid namn, Emma som jag rider och sköter om 2-3 dagar/i veckan. Hon är ett sto född år 1996 på ca. 145 cm och är en korsning mellan islänning och connemara. Emma är en riktigt envis och busig ponny - ibland kan hon få för sig att testa sin ryttare med att vägra gå framåt, vända hemåt, och småstegra, men hon menar inget illa! Men för det mesta så är hon lugn, mysig och kelig av sig, och jag älskar henne för den hon är för det är hennes personlighet, och utan den så skulle hon inte vara den hon är. Finns även dagar då hon är känslig och dagar som hon inte är det alls. Hon har några små olater, men jag är på god väg att lära henne vad som är fel och vad som är rätt. I våran blogg kan du följa min och Emmas utveckling, mitt sökande efter en foderhäst och vägen till att någon dag äga en alldeles egen häst. Lämna gärna en kommentar innan du går! Kram, Emma.